O nebunie frumoasă


Aceasta este prima carte scrisă de mine. Inițial se numea „Amanta Perfectă”, dar după aceea am decis să revin la titlul din 2014 când am decis că această poveste merită spusă într-o carte.
Visul meu dintotdeauna a fost să las ceva în lume de care fiecare să își aducă aminte. Să îmi las amprenta pentru ca oamenii să își aducă aminte de mine. Visam să fac ceva măreț, dar nu visasem niciodată să ajung scriitoare. Când eram copil scriam poezii. Eram obsedată de rime și mereu le făceam perfecte. Nu am arătat niciodată nimănui vreo poezie și nici nu am spus cuiva vreodată despre asta. Nu credeam că sunt bună la așa ceva și am renunțat mai rapid decât ar fi trebuit.
Apoi am spus că totuși vreau să încerc să scriu cărți. Mereu începeam câte o poveste și uitam pe undeva de ea sau pur și simplu ștergeam tot sau aruncam caietele la gunoi. Vroiam să spun ceva lumii, dar nu știam cum să încep, nu știam ce să spun, nu voiam să dezvălui chestii personale din viața mea și totuși mereu începeam cu ele. Toți  oamenii au o poveste de spus, dar eu am zeci de povești.
În 2014 am scris această poveste pe 5 caiete. E o poveste care s-a consumat mai mult virtual decât real și tocmai de aceea este scrisă în format electronic. Nu am visat niciodată la ziua când o voi publica, nici nu am crezut vreodată că va fi posibil așa ceva, până l-am întâlnit pe Emilian Emilian. El mi-a dat mereu curaj, el mi-a spus mereu că pot și că voi reuși. Timp de cinci ani a incercat să îmi dea curaj. Am încercat de câteva ori să îl ascult, dar renunțam mereu crezând că nu se merită.
Abia anul acesta în Ianuarie mi-am luat inima în dinți și am decis să o public. Am muncit la ea aproape două luni zi și noapte. Am lucrat amandoi, eu la scris iar el la tradus. Apoi timp de o săptămână ne-am chinuit să o transformăm într-o carte. Era pentru prima dată când făceam așa ceva și niciunul din noi nu avea habar de absolut nimic. Până la urmă am reușit! Eram amândoi incredibil de fericiți pentru ceea ce tocmai realizasem fără să avem cunoștințele necesare.
Am comandat 10 cărți iar iubitul meu scump a cumpărat prima carte pe care o păstrează cu sfințenie. Nu am cuvinte să spun cum m-am simțit când am ținut prima carte scrisă de mine în  mâini. O miroseam și nu îmi venea să cred că este a mea, că este ceva facut de noi.
Prima dată a fost publicată în limba engleză pentru că pe atunci nu știam toate platformele pe care aș fi putut publica iar Amazon are 90 de zile de exclusivitate așa că oricum nu aveam voie să o public în altă parte.
Din punct de vedere gramatical (în limba engleză) existau multe greșeli. O doamnă drăguță a fost foarte amabilă să râdă de gradul nostru pentru engleză.  Ne-am chinuit o săptămână să o corectăm și totuși au existat greșeli. Le-am văzut și noi mai târziu și chiar mă bucur că am făcut acele greșeli pentru că doar așa am reușit să învățăm atât de multe în privința asta. Chiar și azi învăț zi de zi câte ceva despre meseria asta. Totuși noi am facut ceva ce nu mulți pot face indiferent de greșeli.
Cartea asta a fost perfectă și imperfectă în același timp în limba engleză, dar va rămâne totuși „copilul” nostru în ceea ce privește restul cărților. Va rămâne cea mai perfectă creație a noastră chiar dacă a fost plină de defecte. Acum se găsește doar în limba română pentru că nu am foarte mult timp liber pentru a o corecta în limba engleză.
Îți multumesc din suflet my love pentru că ai crezut în mine și mi-ai dat curaj de a face ceva la care doar am visat atâția ani.
Citind această carte veți descoperi doar o infimă parte din viața mea.

https://www.kobo.com/mt/en/ebook/o-nebunie-frumoasa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.